Kreta, Gudenes fødeø

Kreta, Gudernes fødeø

Det vil du høre mange gange i løbet af opholdet på denne Smukke, vilde og individualistisk ø. Kreta har, for at sige det mildt en livlig, venlig og stolt befolkning på omkring 500,000, Folk her siger, at de er kretensere først og derefter grækerne. Det der et venligt, godmodigt og optimistisk folk.Kreta er den 5. største i Middelhavet og den største og sydligste af de græske øer. Den er 250 km. lang og har et areal på 4800 kvadratkilometer.   Der er fire bjergkæder, som danner en kontinuerlig kæde og strækker sig fra øst til vest; Lasithiotika Ori (Dikti bjerget). Psilorities (Idi), med en højde på 2456 meter. Lefka Ori (De Hvide Bjerge).   Disse bjergekæder hælder forsigtigt til nordkysten og skaber frodige frugtbare sletter og fantastiske gyldne strande, mens de styrter dramatisk  mod syd og skabe vilde og forrevne landskab.   Denne frodige ø er fuld af legender og fantastisk nartur. Mange betragter øen some et selvstændigt land og som værdends navle, og ganske korrekt øen er beliggende 250kms. syd for Athens and 320 kms fra den libyske kyst ved skillevejen mellem Europa, Asien og Afrika.   Den østlige del af øen er den mest kommercielle med store turistområder, såsom Hersonisos, Malia og Aghios Nicholaos, her vil du finde masser af barer, taverner, restauranter, butikker, vandsport og mange flere tilbud.   Den vestlige ende af øen er relativt roligt og meget autentisk Kreta. Området er ikke blevet udviklet så omfattende, her vil du finde at turisterne blander sig med de lokale og som udgør en mere afslappende kretensisk ferie sammen med den varme gæstfrihed, som er unik for disse dele.

Du vil finde turisterne spredt blandt lokalbefolkningen i de maleriske venetianske byer såsom Rethymnon og Chania, som plejede at være hovedstad Kreta, Chania er Kretas næststørste by, også kendt som lille Venedig, med et fantastisk udvalg af venetiansk og tyrkisk arkitektur.

Kreta har den sundeste klima i Middelhavsområdet, her kan du svømme fra april og til tider så sent som den anden uge af december.

Uanset om det er det kosmopolitiske natteliv eller den romantiske traditionelle atmosfære, dens urolige historie eller dens barske natur, efter en ferie her, vil du ønske at vende tilbage igen og igen for at besøge de steder, du ikke har oplevet.

Først derefter vil du indse, at du har forelsket dig i denne ø, en kærlighedsaffære som vil fortsætte i mange år fremover! Kreta har kastet sit magiske spil over dig og vil tiltrække dig igen og igen.

Tro mig, det er sket for mig, nu jeg bor på denne ø og fremme det på verdensplan.