Agios Nikolaos By

 Agios Nikolaos By

Byen Agios Nikolaos i den nordøstlige del af Kreta er nok den mest kosmopolitiske by på øen. Det var det første område, der blev et populært turistmål for turister fra hele verden.

Byen har en meget charmerende atmosfære og er især kendetegnet ved søen i den centrale del af havneområdet. Søen er omgivet af restauranter, caféer og taverner. Langs siderne af søen ligger små fiskerbåde som føjer yderlig til den charmerende atmosfære. Taverner og restauranter i Agios Nikolaos tilbyder omfattende menuer med græske specialiteter, frisk fisk og kosmopolitiske retter. Her kan I også få en bøf stegt nøjagtigt som I ønsker det.

Hvis I vil shoppe, så er de smalle gader i den gamle del af byen fyldt med spændende butikker med sko, smykker, keramik, mode, designer tøj, souvenirs og meget mere.

I midten af byen finder man en lille sandstrand Kitroplatia Strand, en “Blue Flag Beach”. Her er der typiske kretensiske Taverner med frisk fisk og lækkert tilberedt kød på grill. Check for eksempel Taverna Faros. Kun få meter fra sandstranden, hvor du kan sole og svømme hele dagen. Dette er en by værd at besøge.

Fakta om Agios Nikolaos

Havet i Agios Nikolaos er fremragende og det omkringliggende område af byen er kendt for sine sandstrande og smukke bugter. Vartegnet for byen er en lille sø, kendt som “Voulismeni”, der er beliggende i centrum af byen, ved foden af klipperne. Dens form er cirkulær med en diameter på 137.

Ifølge mytologien, plejede gudinden Athena at bade i denne sø. Dybden af søen er 64 m og er først for nylig forbundet med havet via en kanal der blev åbnet i 1870.

Det er en særlig maleriske steder med mange udendørs caféer og restauranter langs banken. Små både forlader havnen for at besøge den venetianske fæstning Spinaloga, nær Elounda.
Hver sommer arrangere Agios Nikolaos kommune kulturelle arrangementer, musik, dans, teater, udstillinger og shows. Også under “Naval week”, er der kunstsvømning, vandski, er windsurfing konkurrencer organiseret.
I Agios Nikolaos findes også en af de fineste arkæologiske museuer på Kreta, hvor pragtfulde arkæologiske fund fra hele præfekturet Lasithi er udstillet.

Agios Nikolaos tilbyder en række turistindlogering nogle af de ældste hoteller ligger i Eleftheria firkantet, men der er mange nye fine hoteller ikke kun i byen, men langs hele kysten. Der er også mange cafeer, restauranter, barer og butikker.

Agios Nikolaos, hovedstaden i præfekturet Lasithi, er en af de mest udviklede turist byer i Grækenland.
Det ligger langs den vestlige del af Mirabello bugten. Hovedvejens akse på øen passerer lige uden for byens grænser, der forbinder den med Iraklion (76 km) mod vest, Sitia mod øst (70 km) og Ierapetra mod syd (36 km).
Agios Nikolaos er den administrative, kommunikative, kulturelle og kommercielle centrum af præfekturet, med ca 8500 indbyggere.
Klimaet i området er mildt med ekstremt lav luftfugtighed. Det er et ideelt sted at slappe af og genvinde sin energi. Tekst fra Interkriti.