Anatoli Landsby

Anatoli Landsby

DOROVINIS COUNTRY HOUSES IN CRETE

Vassilis og Ioanna Dorovinis, eksperter i græsk kulturarv og antikke bygninger. De er engageret i et bevaringsprojekt i den historiske landsby Anatoli i Ierapetra, sydøstlige Kreta. Projektet vedrører restaurering af individuelle landsbyhuse og deres konvertering til luksusferiehuse.

Flere huse i Anatoli er allerede blevet restaureret på en forbilledlig måde og kombinerer kvaliteterne ved det traditionel byggeri med moderne faciliteter og luksus. Et hus til i den gamle markedsgade er blevet restaureret som et siddende lounge-kaffe- og drinks-hus, der også tilbyder lette måltider. Huset er åbent om sommeren.

Check Dorovinis Country Houses i Anatoli landsby

Den historiske landsby “Anatoli” ligger 12 km over byen Ierapetra (600 m højde) midt i et klippefyldt og bjergrigt område, præget af enestående naturskønhed. Landsbyen, en meget gammel by fra den venetiansk tid (1500-tallet) var indtil for nogle år side tæt befolket med en travl hovedgade. Idag halvt øde, men der renoveres på livet løs af rige Ierapetrineans.

Beliggenheden er ideel til alle sæsoner, hvor man kombinerer det bjergrige klimas kølighed med let adgang til havet. De 20 minutters kørsel til havet er givende og byder på en spektakulær udsigt over gigantiske klipper og havet nedenfor. Pragtfulde kilometer med sandstrande og kløfter strækker sig øst for Ierapetra, mens restauranter og taverner findes i Irapetra, omkring omliggende landsbyer og kysten ved Ierapetra. Gamle og byzantinske monumenter og seværdigheder er rigelige i denne del af Kreta. Området byder på interessante ture og vandreture i kretensiske landskaber.