Lægehjælp & Sundhedsvæsen

Lægehjælp på Kreta

Der findes mange læger på Kreta som taler et eller flere fremmedsprog, Tysk, Engelsk med flere.
I alle tourist områderne findes læger som kan hjælpe i tilfælle af sygdom elller uheld under jeres ferie. The græske ord for læge er “Giatros”. Kig efter et skilt med et rødt kors for lægehjælp. Spørg lokalbefolkningen, hvis I ikke kan finde en læge eller ring til os.

Apotek

Apotekeren kan også ofte hjælpe med mindre tilfælde og de har også navne og addresser på læger i området. The græske ord for apotek er “Farmacia”. Kig efter et skilt med et grønt kors, eller spørg om hjælp, Kretenserne er kun glade for at hjælpe.

Addresse for læger Doctors,Tandlæger og Apoteker

Hospital

Alarmopkald ring 166

Der er hospitaler i de store byer, Agios Nikolaos, Heraklion, Rethymnon og Chania. Nød behandling bliver givet og man skal normalt oplyse forsikrings forhold. Vi anbefaler at man skaffer sig det blå sygesikrings kort.

EU-sygesikringskort kan bestilles hos kommunen eller online. Kortet er gratis. Du kan bestille kort til dine børn og ægtefælle, hvis de bor på samme adresse som dig.

Hospitaler og læger vil normalt selv hente betalingen, hvis du har oplyst en forsikring eller vist det blå sgyesikrings kort.

Det græske ord for Hospital er “Nosokomio”.

Hospitaler på Kreta er bedre end deres rygte, de kan være ret gamle. Men den medicinske behandling er meget bedre end den har ry for at være. Mange læger taler et eller 2 fremmedsprog og er hjælpsomme. Universitets hospitalet i Heraklion er nok det største og er et undervisnings hospital. Der findes også et glimrende Privat hospital i Heraklion “Creta Inter Clinic

Mange mindre byer har “Healt Centres” hvoor de kan behandle mindre alvorlige tilfælde, her findes normalt en læge og et par sygeplejesker.

Tandlæger

Der findes også mange gode tandlæger.  Tandlæger og tandtekniker på Kreta er gode og deres priser er rimlige og billigere end i Scandinavien.

Betaling for lægehjælp

Det kan ske at du selv skal betale for behandligen og normalt er det ikke voldsomt dyrt. For danskere gælder at Sygesikringen refundere udgifter til documenteret behandling, hvis I er berettiget.  På Hospitalet vil de normalt selv hente betaling, hvis I kan give dem oplysninger om forsikring eller vise det Blå Sygesikrings kort.

Nødopkalds numre

  • Politi: 100
  • Tourist Politi: 2821073333 in Chania,
  • 28310 53450 & 28310 28156 in Rethymnon.
  • Brandvæsen: 199
  • Ambulance: 166
  • ELPA (autohjælp): 104

ELPA er det nationale nedbruds auto service. Hvis du er omfattet af en sådan ordning hjemme, kan du være omfattet af ELPA