Chania Ferie

Chania ferie, den gamle bydel og venetiske havn er som skabt til ferie

Chania ferie, den gamle bydel og venetiske havn er som skabt til ferie

Chania by er et af de mest populære feriemål på Kreta. Chania befinder sig på nordvest kysten af Kreta ca. 150 km fra Heraklion. På Akrotiri halvøen ud for Chania findes “Daskalogiannis” lufthavnen. Chania er en særdeles populær ferieby med mange besøgende hver sommer.

Video’er

Chania er en enestående by fyldt med duftende blomster, smalle gader og spænende bygninger fra den Venetianske og Bysantiske periode. Det er en by rig på kultu arv. Gamle og moderne monumenter, den venetianske havn og den gamle bydel med farverige kvarterer. Inbyggerne lever traditionelt udendørs og møder gæster med smil og åbenhed.

Nutidens Chania er en travl by med restauranter, caféer, barer og spænende shopping. De smalle gader i den gamle bydel har masser af karakter, skygge og små butikker med kunst, kunsthåndværk, smykker og designer tøj. Her er noget for enhver smag og masser at se på både dag og aften. Små hyggelige tavernaer lokker med dejlige dufte så ingen behøver at sulte.

Chania’s Historie

Chania hed oprindelig “Kydonia”, en by af stor betydning som bestod indtil sutningen af den 2. Byzantine period. Byzantinerne byggede meget og store forsvars værn.

I følge forlydender og under den arabiske besættelse hed byen “Rhiaddh El Djobn” direkte oversat “By af Oste”. Navnet “Chania”  ses oprindeligt som “Canea” under den Venetianske besættelse.

I 1645 besatte Tyrkerne Chania i 2 måneder før de brød modstanden. Revolution som brød ud i Grækenland i 1821 havde stor indflydelse på Kretenserne, som forsøgte at befri deres ø for den Turkiske besættelse. Men deres oprør blev undertrykt af Egyptiske troper. Egypterne blev i området indtil 1840 og under denne tid, udviste de stor interesse for at reparere det gamle havneområde. Lige overfor fyret i haveindløbet ligger “Firkas” fortress som dominere indgangen til havneområdet.

Det var her at det græske republiks flag blev hejst i 1913 som officiel bekræftelse af Kretas union med Grækenland. Herefter spillede Chania en stor rolle som administativ, kulturel og økonomisk center for helæe øen  Chania by er stadig en af de smukkeste arkitektoniske tegnede byer i middelhavs området.