Chrissi Akti Strand – Chania

Chania Strande

Chrissi Akti 2,5 km fra Chania. Den idylliske skønhed ved Chrissi Akti-stranden er velkendt. Stranden er blevet tildelt det Blå Flag i mange år. Chrissi Akti strækker sig over en kilometer og er velsignet med rent og naturligt gyldent sand. Vandet er lavt, så det er sikkert for børn. Øen i midten er synlig fra en stor afstand, og den kan besøges med båd.

Chrissi Akti ligger i et praktisk område, 7 minutters kørsel fra centrum af Chania, som forbliver levende selv om vinteren. Her kan man nyde et rigt natteliv, god mad, butikker og markedspladser og man finder brostens-belagte venetianske gader med mange små butikker. Der gode restauranter, der passer til enhver smag og budget lige fra dem. Både det lokalt køkken og de mere internationale valg.

Gå 300 m op ad stranden mod vest, så kommer man til Agioi Apostoloi Natur Park, hvor du finder to sandstrande, en park med en legeplads, en lille skov med fyrretræer til gåture, jogging og picnic. Der er også familierestauranter, store og små supermarkeder og turist- og biludlejningskontorer i det omkringliggende område. Der er også mange andre smukke strande som Glaros, Aptera og Kalamaki.

Det er en god base som er tæt på byen uden at være i den. Det er også meget nyttigt, hvis man har børn med, disse strande er sikrere end de fleste strande på den nordvestlige kyst. Stranden er i en bugt med snadbund og klart vand, velorganiseret, med standbarer på stranden samt liggestole, parasoller, havsport osv. Uformelle volleyball-spil kan også spilles om eftermiddagen, og kropsurfing og windsurfing er muligt. I sommersæsonen er en livredder på vagt.