FAQ – ofte stillede spørgsmål

Vi arbejder løbende på at opdatere vores “FAQ”, Ofte stillede sprøgsmå & “godt at vide” information.

Nedenfor kan du finde svar på en del spørgsmål:

FAQ

Rengøring i Villaer

De fleste villaer bliver gjort rent hver 3. eller 4. dag. Dette kaldes “to gange om ugen rengøring”. Håndklæder og sengetøj skiftes sammetidig. Ejeren af villaen sørger for sengelinned, lagner og håndklæder, håndklæderne er normalt kun til indendørs brug. Pool og strandhåndklæder må man selv medbringe eller købe. Dette gælder medmindre andet er nævnt.

Køkkenudstyr i villaer

Som standard er villaer udstyret med køkkenudstyr, potter, pander og spisebestik til antallet af personer villaen kan rumme. Der vil være gryder og pander til enkel madlavning. Der vil være en brød kniv og en lille kniv til grøntsager. Hvis du har brug for mere specialiseret udstyr såsom en skarp kniv eller kartoffelskræller, bør du nok selv tage den med (skarpe knive i kufferten).
Viskestykker er heller ikke noget der bliver sørget for. Opvaskemiddel, karklude og andre fornødenheder kan købes i alle supermarkeder. Ofte har tidligere gæster efterladt opvaskemidddel, salt og peber og måske andre ting.
Mange villa ejere stiller nogle produkter såsom olivenolie, tørrede kretensiske brød, urter med mere til jer.

Rengøring i lejligheder

Normal standard for familie Hotel lejligheder er rengøring 5 – 6 dage om ugen.
Skift af linned og håndklæder 2 gange om ugen. Håndklæder er kun til indendørs brug, medmindre særskilt er nævnt.

I lejligheder uden reception og restaurant er der normalt rengøring hver 3. eller 4. dag. Dette kaldes “to gange om ugen rengøring”. Håndklæder og sengetøj skiftes på samme tid. Håndklæder er kun til indendørs brug, medmindre andet er nævnt.

Kitchenettes i lejligheder

Lejlighederne har et lille tekøkken normalt med simpelt køkkenudstry, tallerkener, kopper, glas og bestik til antallet af beboere. Der vil være en lille pande, en eller to gryder. Mange steder er der også en el-kedel og eller kaffemaskine; meget få tekøkkener har ovn eller mikro-bølge, selv om det findes.

Rengøring og maid service i Hoteller

2 – 3-stjernede hoteller har normalt rengøring 6 gange dage om ugen med to gange ugentlig skift af sengetøj og håndklæder.

4  – 5-stjernede hoteller har normalt daglig rengøring og skift af sengetøj hver dag eller anden dag.

Håndklæder er kun til indendørs brug, medmindre særskilt nævnt

Drikkevand og vand fra hanen

Kreta har de fleste steder godt vand fra hanen, især uden for de større byer. I nogle områder har vandet en smule mineralsk smag. Vandet er normalt rent og drikkeligt. Hvis I ikke ønsker at drikke vandet, kan I købe vand på flaske i alle supermarkeder og kiosker. Til babyer, små børn og ældre personer kan det anbefales at bruge købevand.

Toiletter på Kreta

Afløbs systemer på Kreta og i Grækenland genneralt for den sags skyld er ikke i stand til at tage toiletpapir. Der er derfor stillet kurve i toiletter for til affald. Brug venligst disse da I ellers risikere forstoppede afløb.