Spinalonga tur

Categories: | Posted: august 16, 2014

Tur til Spinalonga

Vores venner Domi og Margaux besøgte os på Kreta fra Frankrig. De ville besøge Spinalonga ø’en ud for kysten i Elounda og Plaka i den nordøstlige del af Kreta.

Vi har i lang tid ønsket at se øen Spinalonga selv. Så vi arrangerede en tur til Agios Nikolaos. Vi besluttede at en overnatning var en god ide. Vi checked ind på Havania Apartments, som ligger ud til vandet i Mirabello bugten med en ponton at svømme fra. 200 meter fra hotellet er en dejlig sandstrand. Vi tog på shopping om aftenen i Agios Nikolaos og havde en lækker middag på Faros Taverna

Spinalonga er en lille ø lige ud for Elounda og Plaka. I dag mest kendt som en tidligere spedalskheds koloni. Men længe før var det en fæstning og en vigtig bastion for at beskytte øen Kreta.

Dagen før besøget til Spinalonga spiste vi en “Seafood” frokost ved søen i Agios Nikolaos efterfulgt af en dejlig svømmetur fra Pontoon’en ud for Havania lejligheder.

Dagen efter kørte vi til Plaka, som er det billigste sted at tage båden til Spinalonga. Kun 8 Euro per person for en returbillet.
Turen tager cirka 15 minutter, og der er konstant færger frem og tilbage. Da det er August, er det varmt. Men der er skyggefulde steder på ø’en man kan køle af flere steder langs stien rundt om øen. Det var en dejlig tur, jeg kan stærkt anbefale den. Om aftenen fik vi middag på Taverna Faros på stranden midt i Agios Nikoloas.

Lise
Kreta 16. August  2014