Loutro Kystby

Loutro, South Coast village

Loutro er et helt specielt sted, den lille by ligger i en bugt på Kretas sydkyst. Her er der ingen store hoteller med svømmebassiner. Der er ingen overfyldte gader, restauranter og strande, der er ingen biler eller motorcykler !! Loutro kan man kun komme til med båd. Eller til fods via bjergene.

Bo i Niki’s House, der er en villa, lejligheder og studios. Men book tidligt, de er meget populære!

En lille malerisk fiskerlandsby i det sydvestlige Kreta, endnu ikke opdaget af masse turister. Oplev de smukke strande som Glyka Nera (sødt vand), Timios Stavros, Pervolaki, Marmara (de fleste er naturiststrand) og nyd solen, havet og den fredelige ro. Her finder du den hvile og ro, du leder efter, og hvis du vil, er der masser af ting at lave!

Nyd at gå i det naturskønne, uspolerede bjerglandskab med sine dale og kløfter, selvfølgelig tænker du aldrig på vejrprognosen, vejret er næsten altid varmt og solrigt.
De store høje bjerge på den nordlige side af landsbyen giver beskyttelse fra havets omskriftelighed.
Folk er venlige og gæstfri og vil altid være der for dig.

Kystbyen Loutro ligger i en afstand af ca. 74 km. syd for Chania, ved udgangen af Cape Mouri. Det antages, at dette var stedet for den gamle by Finikas og var havnen i det gamle Anopolis. Senere blev det vintertidens havn i byen Sfakia på grund af det faktum, at den lukkede bugt og den lille ø i dens indgang skaber en naturlig havn, hvor skibe kan være sikre, selv ved meget dårlige vejrforhold. Den eneste adgang er med båd eller hvis du ønsker det til fods!

Billeder og tekst af West Crete and Amazing Crete