Kretensiske tavernaer

Categories: | Posted: februar 25, 2014

Noget af det jeg ser mest frem til på ferie, er at finde små hyggelige steder at spise den lokale mad. Jeg holder mest af enkel mad, friske råvarer og enkel tilberedning. Men meget gerne lokale specialitetter. For mig er “all inclusive” et NO NO, hvad sjov er der ved det ?”

I løbet af de næste par uger vil vi videregive nogle indlæg for forskellige mennesker om deres bedste spisesteder på Kreta.

Salavantes Taverna, Kalamaki, Chania

Lige vest for Chania Kalamaki er der en dejlig lille stand taverna, Salavantes Taverna virkelig rare mennesker og maden er fantastisk. Souvlaki’rne er store og saftige og smager rigtig af grill, ummm

En “Souvlaki”, trækul grillet svinekød på spid , en “Choriatiki Salat”, bedre kendt som græsk salat ” Keftadakia ” små frikadeller, ” loukanika “, lokale pølser med urter, ” Saganaki ” dybstegt Gryare ost , lækkert! En kold øl eller et glas af den lokale vin til.

Hvad kunne være bedre end at sidde på ud til ​​havet, høre den blide lyd af bølgerne og nyde den beroligende udsigt over den klare blå himmel og hav. Efter frokost tager jeg en svømmetur og tører under en parasol på stranden lige uden for Salavantes Taverna.

Fødevarer er en meget vigtig ingrediens i livet …

… Og god mad, for de fleste mennesker , er en integreret del af en god ferie. Jeg ville ikke karaktisere det græske og kretensiske køkken som en sofistikeret gastronomi, men hvor de vinder er på friskhed af ingredienser og naturligvis indstillingen til madlavning. En simpel salat der spises på en overdækket terrasse med udsigt over havet vil sikkert give dig et stærkere minde end et sofistikeret måltid i en fancy restaurant.

At spise ud på Kreta har sine egne skikke. Du vil ikke fornærme nogen, hvis du ikke følger skikkene, fordi kretenserne er vant til udlændinge, og temmelig frisindet. Men alligevel at kunne kende “Do’s and Dont’s” kan spare dig for nogle akavede oplevelser. Læs alt om “Do’s and Dont’s” når man spise ud på Kreta

Hyppig Kreta gæst
Lise
25. februar 2014