Taverna Eleven

Categories: | Posted: juni 17, 2014

Taverna Eleven, Stavromenos

En fast familie favorit er en taverna uden for Stavromenos. Den er lidt svært at finde, men umagen værd. Etableret i 1987, Taverna Eleven er en familiedrevet taverna ved Maria, Kostas og deres søn Giorgios. De møder os altid med varm gæstfrihed.

Taverna’en servere lækre traditionelle retter tilberedt med lokale varer af Maria. Menuen varierer fra moussaka, kleftiko (lam kogt langsomt i en tomat sauce), Yemista (fyldte tomater med hakket lammekød) Gigantes plaki (store bønner kogt langsomt i tomat sauce) og naturligvis Kalamari (blæksprutter) og chips – noget mine børn ikke kunne leve uden.

Stranden ved taverna’en er helt perfekt. Borde og stole til at sidde på verandaen med udsigt over et roligt og fredeligt område, hvor børnene kan lege trygt. Stranden skråninger blidt mod vandet med sand og lidt småsten. Undertiden bliver vidunderlige og interessante objekter skyllet i land tidevandet. Mine drenge tilbringer timer med at undersøge stranden for forskellige farvede sten og skaller, nogle indeholder stadig det lokale dyreliv!

Strandsko anbefales, fordi der er fisk og søanemoner mellem småsten under vandet, men med standsko og beskyttelsesbriller er der underholdning til flere timer. Imens mor og far holder øje fra varanda’en med et glas Ouzo eller den lokale Retzina.

Taverna Eleven kan findes ved at køre ad den gamle Rethymon-Heraklion hovedvej (der løber parallelt med den nye vej). Det er udenfor Stavromenos med kysten på din venstre. Der er et skilt med navnet.

Lea og John