Rethymnon By

RETHYMNON BY – KRETA

Rethymnon by ligger på den nordlige kyst af Kreta lige langt fra Heraklion og Chania. Byen har den længste sandstrand på nordkysten, og er kendt af besøgende som den “skjulte juvel ” på Kreta. Siden 1400 f.Kr. har Minoerne, venetianerne, tyrkerne og kretenserne bygget deres huse, minareter, citadeller og hævet over byen “Fortezza’en. De gamle karateristiske bygninger, de snoede smalle gader med utallige spænende butikker, havnen med fiskerbåde, tavernaer og fyrtårnet, alt dette skaber en charmerende atmosfære som er som skabt til hygge og romantik.

Byen er en charmerende blanding af gammelt og nyt , den gamle bydel byder på mange steder man kan nyde et måltid, en drink, kaffe, slik og is, I Rethymnon er man aldrig mere en et par minutters gåtur fra de dejlige sandstrande!

“Shop till you drop” i en række traditionelle og moderne butikker fra lokale produkter og kunsthåndværk til designer smykker og lædervarer. Unikke museum kopier kan købes i den gamle bydel.

Den venetianske fæstning ( Fortezza ), den maleriske havn konstrueret af de venetianske kolonister i 1500-tallet, moskeer med minareter placeret i små og smalle gader i den gamle bydel, venetianske villaer med stærke orientalske træk, alt dette giver en særlig karakter til byen Rethymnon. Besøg Rimondi-fontænen , bygget i 1626 af guvernøren i Rethymnon, med tre løver med udstående øjne, der stadig sprøjter vand fra munden ned i en marmorskål.

Tag en slentretur rundt i fæstningen og lad din fantasi løbe vild og billede dig selv foran de mange kanoner som forsvarende byen mod pirater og andre angribere.

Overfor fæstningen er det arkæologiske museum, som har til huse i et gammelt konverteret fængsel. Med udstillinger fra det omkringliggende område som omfatter neolitiske fund, minoiske keramik og en interessant samling af græske og romerske mønter.
I byen er der andre museer, nationale haver og centrum for moderne kunst ( Lefteris Kanakakis billedgalleri) .
Rethymnon er et ideelt udgangspunkt for at udforske Kreta og for enhver ferie oplevelse.