Hvordan kommer vi til Kreta

De fleste besøgende kommer til Kreta direkte med fly, især med charterfly. Men der er også andre muligheder. Herunder kan du finde information om at komme til Kreta og om at komme rundt på Kreta, når du er der. Bemærk venligst, at vi ikke kan gøres ansvarlige for oplysningerne på links som vi har på denne side. Det er de pågældende virksomeheder der står for informationen. Du bliver derfor nødt til at kontrollere oplysningerne med de relevante virksomheder.

Praktiske links til transport :

Der er en del direkte fly til Kreta fra Danmark, flere til Chania lufthavn end til Heraklion

Næsten alle internationale fly er transit gennem Athen, hvor du skal tage et indenrigsfly til enten Chania eller Heraklion. Disse er ganske hyppige (omkring 10 om dagen til Chania og flere til Heraklion). Der er flere forskellige Flyselskaber. Nedenfor er links til internationale og lokale flyvninger.

Athen er en meget stor by med mange indbyggere. Her er der berømte museer og arkæologiske udgravninger som er værd en mellemlanding. Du kan fortsætte din rejse fra Athen til Kreta med fly eller færge fra Piræus.

Færge fra Piræus

Der er en regelmæssig færger fra havnen i Piræus til Heraklion, Rethymnon og Chania. Skibe afgår hver aften omkring 8:00 eller 8:30 ( varierer lidt afhængigt af sæsonen) og ankommer meget tidligt om morgenen ( 5:00 eller 6:00 ). Skibene er helt moderne, billigere end at flyve og det kan være ret romantisk (hvis de ikke er for overfyldt). Undgå weekender og især i starten og slutningen af ferien! Det er best at booke på forhånd, hvis I vil have en kahyt. Der er restauranter, self service og bar ombord, maden er god og til meget rimelige priser. Mange unge rejser uden kahyt og finder et sted at sove i en de mange offentlige områder eller i afdelingen med hvilesæder (som flysæder). Rygning er forbudt og bliver respekteret.

Den vigtigste rutefart er Anek Lines ( www.anek.gr/ ) ( du kan bestille on-line fra deres websted) et selskab oprettet i 60’erne af kretenserne der ønskede bedre og sikrere service til og fra fastlandet i Grækenland. Et andet selskab, Minoan Lines og Superfast ferries sejler hver dag til Heraklion og Chania og i højsæsonen også til Rethymnon.

Færge fra Italien

Flere rederier forbinde Italien (Venedig , Trieste, Ancona , Bari, Brindisi ) med fastlandet i Grækenland (Patras og Igoumenitsa). Der er færger Anek og Superfast Ferries sejler fra Ancona til Patras. Det er bedst at bestille din reservation på forhånd i sommersæsonen. Der er 2 – 3 timers kørsel fra Patras til Athen.

Færge fra Peloponnes og Kykladerne

Miras Ferries driver en service der forbinder det sydlige Peloponnes (Gythion , Neapolis eller Kalamata ) med Kastelli/Kissamos (45 km vest for Chania). Tidsplaner er temmelig uberegnelig, men det er en mulighed, hvis du ønsker at bruge tid på Peloponnes.

Fra april til oktober kan du få både fra Santorini (og andre af ø’erne i Kykladerne) til Heraklion og Agios Nikolaos.

Færger langs den sydvestlige kyst

Der er en færge mellem Hora Sfakia og Paleochora og en færge til den lille ø Gavdos fra Hora Sfakia.

Over land til Grækenland

Den bedste mulighed, hvis du ønsker at komme med bil eller motorcykel er over land gennem Tyskland og Italien, og med færge fra Ancona i Italien. Men bemærk at det er en rejse på minimum 4 – 5 dage og på ingen måde billigere en et fly. En god mulighed for de som vil blive i området i længre tid.

Når I er ankomet til Kreta er der muligheder  for at komme runt med offentlige transport, KTEL busserne kører over det meste af Kreta, men check først, mange små landsbyer har ikke busforbindelse.

God rejse til Kreta