Vest Kreta

West and South-west Crete

Hovedstaden på West Kreta er Chania By “en smuk venetiansk by, som også har en del tyrkiske indflydelse grundet den tyrkiske besættelse at Kreta i mere end 300 år. Tidligere var byen hovedstad på Kreta, men denne er nu Heraklion som ligger mere centralt. Chania gamle bydel omgiver den venetianske havn med smalle fortove og små gader på kryds og tværs imellem hinanden bag havnen, hvor der findes et væld af taverner, butikker der sælger lædervarer, gaver og meget mere.

Chania lufthavn ligger på halvøen Akrotiri, og der er talrige villaer, både almindelige og luksus villaer. Der er lejligheder og taverna værelser langs kysten, hvor der findes nogle dejlige sandstrande. Zorbas bjerg er klart synlig fra Stavros, Blue Beach Apartments ligger ved foden af ​​dette bjerg.

Hvis vi bevæger os vestpå fra Chania, kommer vi tværs af mange vige og små steder langs Strandvejen, Kato Stalos, Agia Marina og Platanias er længere henne, hvor turismen trives, taverner, restauranter, barer, butikker og fastfood-restauranter ligger på begge sider af vejen. Der er mange typer af indkvartering her og lidt indad fra kystvejen. Check ferieboliger i Chania-området

Endnu længere mod vest findes “resorts” i Maleme. Kissamos og Falasarna med den berømte europæiske “Blue flag” for rene strande og noteret som en af de bedste strande i Europa. Se hvad vi tilbyder af ferieboliger helt ude vest på.

Bevægende os sydpå finder vi Omalos hvor Samariakløften starter højt oppe i bjergene og skråner ned til Agia Roumeli på bredden af ​​det klare blå Libyske hav. Der er færger, der går til Loutro “en perle på kanten af ​​havet” fra Hora Sfakion “Sfakia”, hvor der langs havnens væg er nogle fantastiske tavernaer, der serverer lokale kretensiske delikatesser og frisk fanget fisk, lokale hummere og krabber.

Mod øst ca. 15 km fra Sfakia findes Frangokastello med dens berømte fæstning og den brede sandstrand lige nedenfor. Frangokastello udgør et malerisk hjørne af den sydvestlige kyst, hvor man kan nyde det blide hav og de smukke strande. Tilbring en afslappende ferie i villaer, lejligheder eller taverna værelser alle inden for en kort gåtur til havet. Kig efter indkvartering på den sydlige vestlige kyst.

Søger I noget særligt til ferien, så kom til fantastiske Kreta!

Huse og villaer         Lejligheder og studios          Hoteller